George kreeg op 3 maart 2001 een hersenbloeding.

Na de revalidatie merkten we je dat toch nog iets aan sport kunt blijven doen.
George was voor zijn hersenbloeding altijd bezig met sporten. Na de revalidatie gingen we op zoek naar mogelijkheden voor aangepast sporten. 

Er bleek in de omgeving niet veel te zijn om hem te laten sporten, de dichtstbijzijnde sportgelegenheid was Sneek, 23 km verderop maar dat was niet erg praktisch. Het sporten is al vermoeiend en dan aan en uit kleden en dan ook nog heen en weer rijden, dat was niet mogelijk.

De badmintonvereniging in Balk was toen bereid George een kans te geven als hij maar zelf een begeleider mee zou nemen want daarvoor had de vereniging niet de middelen en de kennis beschikbaar. Samen hebben we toen besloten dat ik dat zelf zou proberen en zo ben ik de vaste begeleider van George geworden.

 

We moesten dus zien te integreren in een valide sportvereniging in Balk. Gelukkig bleken we hartelijk welkom te zijn! We konden terecht op elke donderdagavond van 19.15 u tot 20.15 u tijdens het jeugdspeeluur. We kregen zelfs een eigen veldje toegewezen. Het was natuurlijk wel even wennen maar inmiddels weet iedereen dat we komen. Niemand kijkt er nog van op als wij met onze eigen stijl staan te badmintonnen.

De leden van de vereniginh leven erg met ons mee. Als we een keer vanwege omstandigheden ivm zijn handicap een avond niet kunnen komen informeren ze altijd nog even hoe het met George gaat. We voelen ons welkom bij de vereniging. 

 

Wij horen er gewoon bij. Soms zijn er wel eens kinderen die met hem gaan spelen.

  

Dit doen wij nu al een jaar of 5 en George voelt zich er heerlijk bij.

Ik vind het leuk en George ook om samen te sporten op zijn niveau maar ik kan mee voorstellen dat niet iedere mantelzorger er de fut voor heeft en blij is dat hij iets niet hoeft te doen samen want je moet al zo veel.

 

Het is moeilijk om een tip te geven voor de mantelzorgers die ook zoiets willen oppakken. Wij hebben gezocht naar een oplossing die bij ons het beste past.

Dat is dus voor iedereen weer verschillend maar voor ons is het nog steeds leuk dat we dit samen kunnen doen. Je bent al zo beperkt en zolang we de kans krijgen bij de club blijven wij doorgaan.

Het belangrijkste vinden we dat je op zoek moet gaan naar een oplossing voor jouw specifieke situatie.