Samen met een gehandicapte partner met vakantie 29.03.2007


Op vakantie gaan is voor de gemiddelde Nederlander heel normaal maar op vakantie gaan met een handicap is wat anders.

Noodzakelijke aanpassingen en goede zorg is van groot belang voor een fijne vakantie.

In Nederland zijn diverse mogelijkheden zoals huisjes of aangepaste stacaravans die op mooie plekjes te huur staan.

Ook de geïndiceerde zorg kan in heel Nederland worden verzorgd door de plaatselijke thuiszorg instantie.

Wij hebben ervaren dat een vakantie in het buitenland ook makkelijk en goed is te organiseren.

In 2005 zijn wij via een adres uit de blauwegids naar Ameland geweest en kregen hulp van de thuiszorg uit friesland.

Dat beviel zo goed dat wij weer op zoek gingen naar een vakantie in het buitenland.

Dus zoeken in de blauwe gids en op internet en ja hoor er blijkt een organisatie te zijn die vakantie houden in het buitenland goed organiseert.

De naam zegt het al, Buitengewoon Reizen, die in Zwolle is gevestigd. Uit diverse aanbiedingen kozen wij voor een vakantie van twee weken in juni in een zorghotel op Tenerife

Al direct bij de offerte bleek dat zij ook gedacht hadden aan een zorgvraag. Naast een uitgebreide offerte gaven zij aan dat de geïndiceerde zorg geleverd kon worden door een buitenlandse zorgorganisatie uit Monnikendam met dezelfde voorwaarde als thuis.

Nadat alles was geregeld gingen wij dus op pad, wel spannend zo samen en best kwetsbaar.

Op schiphol bleek alles perfect geregeld te zijn vanuit Zwolle. Zo kregen wij de tip om een briefje bij de huisarts te halen om 25 kilo extra mee te kunnen nemen i.v.m. incontinentie.mat.

Ook werden wij door een schiphol medewerker apart rechtstreeks naar de ingang van de slurf gebracht en bleken er stoelen op de eerste rij in het vliegtuig te zijn gereserveerd.

Mijn vrouw werd keurig in het vliegtuig gebracht en ook op Tenerife er weer uit gehaald.

Ook daar weer dezelfde service en we werden direct aangesproken door de chauffeur van de rolstoelbus die ons naar het hotel reed.

In de bus kregen wij een brief van de zorginstantie die aangaf dat mijn vrouw op de afgesproken tijd s’avonds en volgende morgen adl. hulp zou krijgen.

Ook bleek dat de begeleidings uren gewoon ingevuld konden worden zo dat ik ook even tijd voor mijzelf had.

Het hotel was helemaal ingesteld op rolstoelers en van alle gemakken voorzien en de reisorganisatie had het juiste type appartement geadviseerd en gereserveerd.

Iedere morgen en avond lopend buffet en Duits sprekende obers die, waar nodig helpen met pakken, naar tafel brengen etc.

In het hotel een Nederlands sprekende contact persoon en elke dag een aantal uren een Nederlands sprekende receptioniste.

Bij het hotel heeft ook de hulporganisatie een vestiging die naast verhuren van hulpmiddelen zoals scootmobiel of electr.rolstoel ook reisjes aanbied per rolstoelbus.

Het hotel ligt op loopafstand van de boulevard, hoewel er wel een behoorlijk hoogte verschil is wat met een handrolstoel behoorlijk zwaar is.

De boulevard en langs de kust is alles toegankelijk gemaakt voor rolstoelen.

Na veertien dagen genoten te hebben was ook de terug weg weer perfect geregeld zodat ik als partner mij nergens zorgen over hoefde te maken.

Alles bij elkaar kunnen wij een vakantie als deze zeker aanbevelen en de prijzen zijn naar de canarische eilanden in de zomer niet hoog want het is daar dan laag seizoen.Fam.wondergem