Mantelzorgers worden onvoldoende voorgelicht door de overheid. Daardoor kunnen ze in sommige gevallen vrijstelling van erfbelasting mislopen. Dat zegt Aniel Autar, voorzitter van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat, notarissen die zijn gespecialiseerd in het erfrecht.

Mensen die voor zieke familieleden zorgen, kunnen een zogenoemd mantelzorgcompliment aanvragen, een bedrag van 200 euro per jaar. Maar als ze dat niet weten, of niet willen, kunnen ze een verhoogde vrijstelling van de erfbelasting mislopen. Veel mensen vragen het compliment niet aan vanwege de administratieve rompslom, bovendien gaat het de meesten niet om het geld, aldus Autar.

Voorwaarde
"Wat veel mantelzorgers echter niet weten, is dat het ontvangen van het mantelzorgcompliment een van de wettelijke voorwaarden is om in aanmerking te komen voor de verhoogde vrijstelling voor de erfbelasting van ruim 600.000 euro als hun zieke ouder overlijdt." Volgens Autar wordt nergens aan mantelzorgers uitgelegd welke rechten er bij het mantelzorgcompliment horen. (ANP)

Trefwoorden

Mantelzorg