lever kopij aan
lever kopij aan
archief
Actueel
De 'Voorjaarsknutsel'

Op donderdag 4 februari hadden zich 25 mantelzorgers gemeld voor de "voorjaar knutsel".

Voorzitter van de stichting Anita zorgde er voor dat een ieder met een mooi voorjaarsstuk ging maken. Dit jaar een ronde schaal, met daarin een narcis in oase als basis, iedereen kon het opsieren naar eigen wens.

Natuurlijk gaat het niet alleen om het knutselen, gezelligheid onder genot van een bakje koffie, uitwisselen van ervaringen is een belangrijk onderdeel van de georganiseerde avonden.

Ongeveer half 10 ging een ieder weer voldaan naar huis.

 
Actueel
Informatieve bijeenkomst voor mantelzorgers en belangstellenden in Balk

Rond de 25 personen kwamen woensdag 7 oktober jl. af op de mantelzorgbijeenkomst in Balk, georganiseerd door Stichting mantelzorg Gaasterlân-Sleat, Stipepunt Balk (Miks welzijn/Timpaan welzijn) en het Sociaal Wijkteam Balk. Het thema was In gesprek met het Sociaal Wijkteam Balk.

 
Actueel
Zorg jij voor iemand? Dan heb je hier recht op!

Heb je een baan en zorg je daarnaast al een tijdje voor een ouder, partner, kind of iemand anders die ziek of hulpbehoevend is? Vergeet dan niet dat er verschillende regelingen zijn waarvan je gebruik kunt maken. Zo kun je vanaf 2015 ook makkelijker je werktijden aanpassen.

Veel werknemers (maar ook werkgevers!) weten niet of nauwelijks wat voor regelingen er zijn voor mantelzorgers. Maar er is meer mogelijk dan je denkt! Margriet zet ze voor je op een rij:

 
Uit het leven gegrepen
Samen actief blijven

Anita
 
 
Alles over Mantelzorg
Werk en mantelzorg

1 op de 8 werknemers combineert een baan met langdurige zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind, een hulpbehoevende ouder of buur. Zij zijn werkende mantelzorgers. Dit aantal zal in de toekomst toenemen; grote kans dus dat ook u direct of indirect met mantelzorg te maken krijgt.

Actueel
Bingo 2016

Op 11 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse Bingo in de Treemter. We hebben een gezellige avond gehad. 25 mantelzorgers deden fanatiek mee voor de (verrassings)prijzen.

De laatste dingen werden verloot en iedereen ging met een prijs naar huis.

 
Actueel
Uit eten!

Op 15 maart zijn we met 54 mantelzorgers uit eten geweest bij de Chinees in Balk. Het eten was zoals ieder jaar weer heerlijk en de sfeer was zeer goed. We hebben een gezellige avond gehad!

Voor foto's klik op meer >>>

 

 
Actueel
Dag van de Mantelzorg 2015

Op 12 november hadden we de jaarlijkse mantelzorgdag. Deze keer ging de reis naar de Orchideenhoeve te Luttelgeest.

Om half 2 zouden we vertrekken vanaf het treemterplein. We werden voor vertrek nog toegesproken door de wethouder. Deze wenste ons een fijne dag. Chauffeur Sjollema bracht ons in zijn nieuwste bus naar de plaats van bestemming.

Ter plekke kregen we koffie met gebak. Daarna konden we op ons gemak al het moois bekijken zoals: orchideeën, koikarpers, apen ( deze waren nieuw) ,papegaaien, vlinders en nog veel meer. Ook de winkel deed goede zaken, velen van ons kochten iets leuks.

Om 17.00 uur was het tijd voor soep en brood met kroket. Er werd heel wat af gepraat en het eten smaakte goed.
Botsy las nog een mooi gedicht voor.

Op de terugreis kregen we nog een tijdschrift over de mantelzorger mee en werden we nog verast met een mooie orchidee.

Anita, Marjon en Botsy hartelijk bedankt voor deze dag en jullie inzet om het ons mantelzorgers naar de zin te maken. Super!!

Johanna Canrinus

 
Actueel
Lekkere bonbons maken

Op 15 okt. j.l. kwamen 18 vrouwen en 2 mannen bijeen in de treemter om o.l.v. de koks Gelke en Wieke bonbons te maken. Het was een gezellige, lekkere avond met veel snoepen tussen door. De dames en heren vonden het een geslaagde avond en gingen allemaal met een doos zelfgemaakte bonbons naar huis.

 
Actueel
Respijtweekend in Steenwijk-de Eese.

Wij zijn naar het mantelzorgweekend geweest van 18 t/m 20 september 2015. Het begon op vrijdagmiddag met een groepsbijeenkomst. Wij waren met 22 gasten en 3 begeleiders.We stelden ons allemaal kort voor, de naam, waar we woonden en wie we verzorgden. Daarna kregen we een heerlijk diner.

Om 19.30 uur werden we in groepjes van 5 verdeeld en konden we vertellen over de zorg die we gaven en hoe we daar mee omgingen, fijn was het ook te luisteren naar de verhalen van de anderen. We moesten ook aangeven wat de verwachting was van het weekend. De volgende antwoorden kwamen naar voren: ontspannen vrij weekend, zonder zorgen, gezelligheid, loskomen van thuis en rust.

        

 
Alles over Mantelzorg
8 Praktische tips voor mantelzorgers

Zorgt u langdurig en intensief voor een familielid of vriend met een beperking of ziekte? Dan bent u mantelzorger.

8  tips die u kunt gebruiken in het contact met uw huisarts. Ze helpen u om goed voor uw naaste en voor uzelf te zorgen.

 
Alles over Mantelzorg
Mantelzorgers worden onvoldoende voorgelicht door de overheid

Mantelzorgers worden onvoldoende voorgelicht door de overheid. Daardoor kunnen ze in sommige gevallen vrijstelling van erfbelasting mislopen. Dat zegt Aniel Autar, voorzitter van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat, notarissen die zijn gespecialiseerd in het erfrecht.

Actueel
Laatste update

12-09-2016

 
 
Mantelzorg café
De Agenda

 

 
Actueel
Het begint in de buurt
 
Actueel
Het begint in de buurt
 
Alles over Mantelzorg
Vakantie en ontspanning voor mantelzorgers

Er zijn verschillende goede maar vooral ook leuke mogelijkheden met betrekking tot vakantie en ontspanning.

 
Financiële Informatie
Actuele informatie over het Persoons Gebonden Budget
 
Vraag en Antwoord
HEEFT U EEN VRAAG?

Een belangrijk doel van deze webkrant is om ervoor te zorgen dat uw vragen beantwoord worden.
Laat het ons weten en
stel hier uw vraag!

Baukje
 
 
Alles over Mantelzorg
Fawaka

Fawaka is de organisatie voor jonge mantelzorgers in Friesland. Voor meer nieuws over Fawaka en deze FUN-dag kun je kijken op www.fawaka.nu

Laden...